Istuva hahmo kuvattuna takaapäin. Hahmo on ristinyt kätensä. Polevlla on muistiinpanovihko. Hahmon edessä pieni valkoinen pöytä, jolla kaksi kahvikuppia ja serviettejä.

Ohjeita ja materiaaleja

Ohjeita hengellisen väkivallan tilanteisiin

Kirkkohallituksen 2020 ilmestyneessä julkaisussa ”Kirkko ja hengellisen väkivallan ratkaisut” esitetään ehdotuksia hengellisen väkivallan torjumiseen. Raportin voit lukea linkin kautta:

 

Hiippakunnan yhteyshenkilö hengellisen väkivallan tilanteissa on asiantuntija Airi Raitaranta.

  • airi.raitaranta@evl.fi, +358 400 910 773

Yhteyshenkilöön voi olla yhteydessä hengellisen väkivallan kohteeksi joutunut, siitä syytetty, tilanteen tietoonsa saanut sekä esimies. Yhteyshenkilöltä saa ohjeita ja tukea jatkotoimiin. Yhteyshenkilöltä voi kysyä luottamuksellisesti neuvoa silloinkin, kun ei ole varma tilanteen vakavuudesta tai kaipaa neuvontaa.

Häirintä- ja hyväksikäyttö ja niiden ennaltaehkäisy

 

Hiippakunta on nimennyt yhteyshenkilöitä, joiden puoleen mikä tahansa toimijataho voi kääntyä häirintätilanteissa:

  • Päivi Stelin-Valkama, perheneuvoja, Tampere
    • paivi.stelin-valkama@evl.fi
  • Sari Paanu, perheneuvoja, Hämeenlinna
    • sari.paanu@evl.fi, 040 804 9343
  • Airi Raitaranta, asiantuntija, Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli
    • airi.raitaranta@evl.fi, +358 400 910 773

Yhteyshenkilöihin voivat olla yhteydessä häirinnän tai ahdistelun kohteeksi joutunut, siitä syytetty, tilanteen tietoonsa saanut sekä esimies. Yhteyttä voi ottaa kehen hyvänsä nimetyistä henkilöistä alueesta riippumatta. Yhteyshenkilöiltä saa ohjeita ja tukea jatkotoimiin. Heiltä voi kysyä luottamuksellisesti neuvoa silloinkin, kun ei ole varma tilanteen vakavuudesta tai kaipaa neuvontaa.

 

Kasvun Verso-palkinto

Tampereen hiippakuntavaltuusto jakaa vuosittain Kasvun Verso-palkinnon toiminnalle, jossa on onnistuttu kehittämään seurakuntalaisten aktiivista toimijuutta. Palkittu ryhmä saa lahjoitettavakseen 2000 euroa sellaiselle paikalliselle taholle, jonka toiminnan uutta versoa se edelleen haluaa tukea ja kannustaa. Palkinnon saanut taho voi myös käyttää (enintään) puolet summasta itse.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi tehdä sähköisellä verkkolomakkeella ympäri vuoden. Ehdokasta voi myös vinkata hiippakuntavaltuutetuille.

Hakemukset kerätään yhteen vuosittain 30.3. Hiippakuntavaltuuston nimeämä työryhmä valmistelee hiippakuntavaltuustolle esityksen palkinnon saajasta.

Tunnelmia Kasvun Verso-palkinnon luovutustilaisuudesta.