Ihmisiä istumassa selin seminaarisalissa, edessäänseinällä PowerPoint-esityksen diakuva.
Etusivu / Kirkkoherrojen ja hallintojohdon kokous 23.-24.11.2021

Kirkkoherrojen ja hallintojohdon kokous 23.-24.11.2021

Materiaalit ja aineistot kokouksesta:

Tiistai 23.11.

13.30-14.45 Ovet auki tulevaisuuteen: Kokonaiskirkon näkökulmia avasivat Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskuksesta ja Johanna Simpanen Kirkon talousosastolta.

15.00-16.15 Ovet auki uusille mahdollisuuksille – Rohkeutta muutoksen johtamiseen: DI, organisaatiokonsultti Jaana Laukkarinen avasi johtamisen mahdollisuuksia tässä ajassa ja esittelee kesällä tehdyn kyselyn tärkeimpiä huomioita.

16.30-17.30 Kahvilat:

1) Uusi toimintakulttuuri ja kirkon verkostomahdollisuudet  Kahvilassa Tampereen Vanhan kirkon pappi Olli Viljakainen, Tampereen teatterin Neili Koivuniemi ja Hanne von Weissenberg johdattivat ajattelemaan seurakuntaa kumppanuuksien rakentajana.

2) Kirkkotilan teologia ja uudistaminen Kahvilassa pureuduttiin kirkkotilan teologiaan ja konkreettiseen uudistamisprosessiin TT Mika Pajusen ja TT, kirkkoherra Risto Leppäsen ja Juha Koivulahden johdattamina.

3) Digitaalisuus ja vuorovaikutus Kahvila, jossa katsottiin digiloikasta eteenpäin. Johtamisen viestintään ja viestinnän johtamiseen digiaikana johdatti viestintävalmentaja, osallistamisen fasilitaattori ja tietokirjailija Jukka Saksi (Johtaja on media! Oy). Kahvilaa luotsasivat viestintäpäällikkö Sakari Vanhanen ja asiantuntijat Mikko Lehtovaara ja Tuulia Matilainen.

Jamboardit:

 

Keskiviikko 24.11.

9.15 Ovet auki mahdollisuuksille ja yhteiselle työlle

Kirkon uudistumisesta puhutaan paljon, mutta mitä se oikein on? Mihin juuri nyt olisi hyvä havahtua, millaisia johtamistekoja tarvitaan? Mukana suunnittelemassa, toteuttamassa ja yhteistä ajattelua ohjaamassa ovat Jaana Lehtonen, Mikko Lehtovaara, Katja Pääkkönen, Airi Raitaranta, Anni Salmesvuori, Olli-Pekka Silfverhuth ja Arttu Vuori.

Kevään 2022 päivämääriä